Tarih: 18 Ağustos 2022

7417 Sayılı Kanun Kapsamında Af Başvurusu Yapacak Adayların Dikkatine

Doğuş Üniversitesi

7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Başvuru Bilgilendirmesi (Önlisans ve Lisans)

05 Temmuz 2022 Tarih ve 31887 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7417 sayılı kanunun 35. Maddesi ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 83 üncü madde hükümlerine göre; başvuru yapacak öğrencilerin Kanun’da belirtilen şartları taşımaları halinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlayabileceklerdir.

7417 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici Madde 83 Uygulama İlkeleri için Tıklayınız

Üniversitemize kanun kapsamında yapılacak başvurular Üniversite Yönetim Kurulu’nca değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.

Başvuru Tarihleri:

Başvuru Başlangıç Tarihi: 18.08.2022

Başvuru Bitiş Tarihi: 07.11.2022

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin;

1. Başvuru Formu için Tıklayınız
  2. Transkript (Hazırlık sınıfı ve kayıtlanmayan adaylar hariç)
  3. Adli Sicil Kayıt Belgesi (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  4. ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgesi
  5. Askerlik Terhis Belgesi
  6. Nüfus cüzdanının ön yüzeyinin kopyası
  7. Vesikalık Fotoğraf (2 adet 4,5x6cm)(Son altı ay içinde çekilmiş)
  8. Başvurunuzun geçerli olabilmesi için https://kvkonay.dogus.edu.tr/ adresine giriş yaparak KVK onayını doldurmanız zorunludur.

Başvurular, Çengelköy/Dudullu Yerleşkelerinde Öğrenci İşleri Müdürlüğüne şahsen gelerek veya oim@dogus.edu.tr adresine e posta yoluyla yapılabilecektir.

**Kanun maddesinin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanların, terhislerini takip eden 2 ay içinde Üniversitemize başvurmaları halinde belirtilen haklardan yararlanabileceklerdir.

**2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Geçici 83’üncü maddesinde öngörülen başvuru süresi içinde mücbir sebeplerle başvuramayanlar, mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde, sağlık nedenleri ile başvuramayanların ise buna ilişkin heyet raporunu 05/12/2022 tarihi mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Müdürlüğüne başvuru belgeleriyle şahsen başvuru yapabileceklerdir.

Yatay Geçiş:

Af kanunundan yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS/DGS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir. Başvurular “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre değerlendirilecektir.

Yatay Geçiş Formu için Tıklayınız

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için  Tıklayınız

Doğuş Üniversitesi

7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Başvuru Bilgilendirmesi (Lisansüstü)

Başvuru Tarihleri:

Başvuru Başlangıç Tarihi: 18.08.2022

Başvuru Bitiş Tarihi: 07.11.2022

Başvurular, Çengelköy Yerleşkesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen gelerek yapılabilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

Yüksek Lisans Öğrencileri İçin;

1. Başvuru Formu için Tıklayınız
  2. Lisans Mezuniyet Belgesi (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  3. Not Dökümü (Belgenin aslı veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan transkript belgesi)
  4. Programa giriş sırasında sunulmuş olan ALES veya muadili uluslararası sınavlardan olan GRE veya GMAT sınavlarından herhangi birinin sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı. (Tezli programlar için)
  5. Vesikalık Resim (2 adet 4,5x6cm)(Son altı ay içinde çekilmiş)
  6. T.C. Kimlik Numarası yazılı Nüfus Cüzdanı
  7. Adli Sicil Kayıt Belgesi
  8. Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Belge (E-devlet sistemi üzerinden alınan)
  9. Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin; Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti ve/veya Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmiş tanınırlık belgesi.
  10. Başvurunuzun geçerli olabilmesi için https://kvkonay.dogus.edu.tr/ adresine giriş yaparak KVK onayını doldurmanız zorunludur.

Doktora Öğrencileri İçin;

1. Başvuru Formu için Tıklayınız
  2. Lisans ve Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  3. Lisans ve Yüksek Lisans Not Dökümü (Belgenin aslı veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan transkript belgesi)
  5. Programa giriş sırasında sunulmuş olan YDS veya eşdeğerliliği kabul edilmiş olan uluslararası sınav sonuç belgesi
  6. Vesikalık Resim (2 adet 4,5x6cm) (Son altı ay içinde çekilmiş)
  7. T.C. Kimlik Numarası yazılı Nüfus Cüzdanı
  8. Adli Sicil Kayıt Belgesi
  9. Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Belge (E-devlet sistemi üzerinden alınan)
  10. Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin; Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti ve/veya Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmiş tanınırlık belgesi.