PROGRAMIN AMACI

Hizmet sektöründeki talebi karşılayabilecek; gerekli el becerisi yeteneği, hayal gücü ve yaratıcılığı sentezleyerek üretim yapabilen, pişirme tekniği ve malzeme bilgisine sahip, mutfak tekniklerine yenilik getirebilecek, damak zevki gelişmiş, Dünya ve Türk Mutfağına hakim, akademik bilgi ve disipline sahip personel yetiştirmektir.

Mutfak uygulamaları eğitimi ile ileri mutfak tekniklerinde beceri kazandırarak gelecekteki olası istihdam alanları için yeterliliğe sahip bireyi topluma hizmet etmek için sunmak.

 

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

Aile ve Tüketici Bilimleri

Beslenme ve Diyetetik

Gastronomi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

 

STAJ SÜRESİ

30 İş günüdür

 

MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI

Aşçılık programı mezunları; okul, hastane, işyeri mutfakları, oteller,cafeler, zincir restoranlar, catering firmaları, dünya mutfakları hizmeti veren özel restoranlar, hamur işleri- tatlı servisi yapan mutfaklar, pastacılık sektöründe, gıda fabrikalarında, ulusal ve uluslarası yiyecek içecek işletmeleri ve konaklama faaliyeti gösteren işletmelerin mutfaklarında ve havayolu şirketlerinde ikram hizmetlerinde istihdam edilirler.