Programın Amacı
Hizmet sektöründeki talebi karşılayabilecek; gerekli el becerisi yeteneği, hayal gücü ve yaratıcılığı sentezleyerek üretim yapabilen, pişirme tekniği ve malzeme bilgisine sahip, mutfak tekniklerine yenilik getirebilecek, damak zevki gelişmiş, Dünya ve Türk Mutfağına hakim, akademik bilgi ve disipline sahip personel yetiştirmektir.
Mutfak uygulamaları eğitimi ile ileri mutfak tekniklerinde beceri kazandırarak gelecekteki olası istihdam alanları için yeterliliğe sahip bireyi topluma hizmet etmek için sunmak.
Dikey Geçiş Alanları
- Aile ve Tüketici Bilimleri
- Beslenme ve Diyetetik
- Gastronomi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Mutfak Sanatları ve Yönetimi
- Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
Mezunların Çalışma Alanları
Aşçılık programı mezunları; okul, hastane, işyeri mutfakları, oteller,cafeler, zincir restoranlar, catering firmaları, dünya mutfakları hizmeti veren özel restoranlar, hamur işleri- tatlı servisi yapan mutfaklar, pastacılık sektöründe, gıda fabrikalarında, ulusal ve uluslarası yiyecek içecek işletmeleri ve konaklama faaliyeti gösteren işletmelerin mutfaklarında ve havayolu şirketlerinde ikram hizmetlerinde istihdam edilirler.