Dersler

Doğuş Üniversitesinin Tarihçesi, Doğuş Üniversitesi Yönetim Şeması, Akademik Birimler, Akademik Takvim, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Yapısı, Görevleri), Kütüphane Daire Başkanlığı (Yapısı, Görevleri), Kütüphanenin Sunduğu Hizmetler, Kütüphane Araştırma ve Bilgi Kaynakları, Web aracılığıyla kütüphane kataloğu tarama, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci Kulüpleri, (Yapısı, Görevleri), Doğuş Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği, Yükseköğretim Kanunu Yönetmeliği, Erasmus Ofisi, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü (Yapısı ve Görevleri), Doğuş Üniversitesi Mezunlar Derneği.

Zorunlu

Etik, Ahlâk, Deontoloji kavramı, etik yönetimi, etik akıl yürütme, mesleki ahlâk kuralları, tıbbi etik, malpraktis, ötenazi ve sağlık personeli-hasta hakları, tıbbi uygulamalarda uyulması gereken etik ilkeler ve olası etik
problemleri içerir.

Pazarlamanın tanımı, kapsamı, gelişimi, pazarlama kavramı ve yeni trendler, pazarlama çevresi, stratejik planlama ve pazarlamanın rolü, pazarlama araştırması ve bilgi sistemi, tüketici pazarları ve tüketici davranışı, endüstriyel pazarlar ve uluslararası pazarlar, pazar bölümlendirme, hedefleme, konumlandırma ve satış tahminleri, mamul, fiyat, tutundurma (pazarlama iletişimi), kişisel satış ve satış geliştirme, reklam ve halkla ilişkiler, internette pazarlama ve doğrudan pazarlama, dağıtım: dağıtım kanalları, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik, pazarlama yönetiminde organizasyon, uygulama ve denetim, hizmet pazarlaması, uluslararası pazarlama.

Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin Önemi, Müşteri Tanımı ve Müşteri Çeşitleri, Yeni Dünya Düzeninde Müşteri İstek ve İhtiyaçlarının Tanınması, Müşteri Değeri, Müşteri Memnuniyeti, Müşteri Tatmini, Müşteri Sadakatinin Sağlanması, Müşteri Şikayetlerinin Önemi, Müşteri İlişkileri Yönetimi - Kalite Kavramı Arasındaki İlişki, Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin Bileşenleri, Müşteri Tutma Aksiyonları, Müşteri İlişkileri Yönetimi ile Teknoloji ve Bilgi Yönetimi arasındaki İlişki, Dünyadaki En Yeni Gelişmeler.

Tıbbı terminoloji dersi genel okunuş yazılış kurallarını bilmek Ön ek, Kök, Son ek ile kelime kuruluşunu bilmek, Genel hastalık ve semptomlara ait terimleri bilmek. Vücudun sistemlerine (Hareket, sindiririm solunum, kardiyovasküler, kan yapıcı organlar, endokrin, sinir, duyu organlarına) ait anatomik, sağlık, hastalık terimlerini bilmek.

Hastalıkların tedavisinde önemli yeri olan ilaçların elde edilmeleri, kullanılmaları, yan etkileri, zehirlenme durumları, vücuda etkileri, vücutta uğradığı değişimler, ilaçların kullanıldığı ve kullanılmadığı durumlar.

İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi, Haber Grupları / Forumlar, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama, Elektronik Ticaret, Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş, İnternet Ve Kariyer, İş Görüşmesine Hazırlık, İşlem Tablosu, Formüller Ve Fonksiyonlar, Grafikler, Sunu Hazırlama, Tanıtıcı Materyal Hazırlama. Microsoft Office ve Open Office uygulamaları

Bilgi okuryazarlığı; internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı; sosyal medyanın bireyler üzerindeki etkileri; bilgi yayma ve yanıltma gücü; haber yayma gücü; medya ve algı yönetimi; medya ve internete yönelik hukuki haklar ve sorumluluklar; telif hakkı; kişilik hakkı; bilgi gizliliği; gizlilik ihlali; medyada dil kullanımı; haberlerin değeri ve nitelik analizi; popüler kültür; medyada kadın ve erkek rolleri; tüketim kültürü ve reklamlar; medyada stereotipleştirme.

Sağlık kavramı ve belirleyicileri, sağlık hizmetleri kavramı, özellikleri ve sınıflandırılması, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin gelişimi ve örgütlenmesi, hastane kavramı, hastanelerde enformasyon, sağlık insan gücü planlaması, afet yönetimi ve acil sağlık hizmetleri, sağlık kurumlarında halkla ilişkiler, sağlık iletişimi, hasta hakları ve sağlıkta etik kavramı, sağlık mevzuatı, sağlıkla ilgili uluslararası kuruluşlar.

Zorunlu

Hukukun tanımı, hukukun gerekliliği, toplum hayatını düzenleyen sosyal düzen kuralları, hukuk ile diğer sosyal düzen kuralları arasındaki ilişkiler ve farklar, kamu ve özel hukuk ayrımındaki kriterler, eşitlik, taraf kriterleri, kamu hukukunun dalları, kanunların tanımı, kabulü, yürürlüğe girmesi ve özellikleri.

Zorunlu

Girişim, girişimci, girişimcilik; Girişimci ve yönetici (profesyonel yönetici) arasındaki benzerlik ve farklar; Girişimcinin işletme başarısındaki rolü ve önemi; Girişimcilik ve küçük-orta boy işletmeciliği ön plana çıkaran eğilimler; Küreselleşme; Dünyada ve Türkiye'de girişimcilik; Girişimci ve KOBİ'lerle ilgili gelişmeler (toplam istihdamda girişimcilerin payı, girişimci sayısındaki değişim); Kadın girişimcilik; Türkiye'de girişimci adaylarına öneriler; Yenilik; Yeni fikirler ve buluşlar; Girişim riskleri; Başarılı girişimcilerden örnekler.

Bu dersin amacı İngilizceye temel düzeyde bir başlangıç yapmak ve öğrencilerin günlük hayatta ve iş yaşamlarında İngilizce kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurma yeteneklerini geliştirmektir.

Zorunlu

Sağlık, sistem ve bilgi kavramları ve özellikleri, sağlık bilgi sistemi, sağlık bilgi sistemlerinin tarihsel gelişimi, hastane bilgi sisteminin kuruluş aşamaları, sağlık kayıtlarının içeriği ve analizi, hastane bilgi sistemlerinde yardımcı modüller ve örnek uygulamalar, Türkiye genelinde kullanılan sağlık bilgi sistemleri ve etik çerçevesinde sağlık bilgi sistemleri yönetimi bakış açısı öğrenciye kazandırmak hedeflenmektedir.

Zorunlu

Dersin hedefi, öğrencilerin eczacılık hizmetleri uygulamalarından; kimya laboratuvarı, madde, malzeme, cihaz bilgisi, çözelti hazırlama, laboratuvar güvenliği, ilaç üretim metotları ve standartları, ilaçların katı, yarı katı ve sıvı farmasötik şekilleri, ilaçlarla ilgili temel kavramlar, ilaçların hazırlanması ve hastaya sunulması, basit ilaç molekülünün sentez ve saflaştırma yöntemi hakkında öğrencileri bilgilendirmektir. Ayrıca bazı bitkisel formülasyonların hazırlanması, bitkisel droglar,  bitkisel droglardan ekstre elde edilmesi, sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri hakkında kurumsal ve uygulamalı bilgilerin öğrencilere aktarılarak bilgi ve beceri kazandırmaktır.

Zorunlu

İş güvenliğinin tanımı ve tarihçesi, Kaza oluşumu ve çeşitleri, Meslek Hastalıkları ve korunma yolları, Ergonomi, Atölyede elektrikli ve elektriksiz aletlerde iş güvenliği, İş güvenliğinde Koruyucular, İlkyardım kuralları, Yangın ve Patlamalarda güvenlik önlemleri, İş Güvenliği ve işçi sağlığı mevzuatı ve İş Güvenliği Soruşturması.



Zorunlu

İletişim kavramı, iletişim süreci, sözel iletişim, sözsüz iletişim, bireylerarası iletişim, grup iletişimi, örgüt içi iletişim, kitle iletişimi, çevrimiçi iletişim, kültürlerarası iletişim.

Seçmeli

Karbonhidrat, lipit, proteinlerin sınıflandırılmaları, fiziksel, kimyasal özellikleri ve fonksiyonları, enzimler ve özellikleri, minerallerin sınıflandırılması, fonksiyonlarını, eksiklik ve fazlalık durumunda meydana gelen bozuklukları. Seçmeli

Bu ders, ilaç tarihçesini, tıbbi müstahzar ve majistral ilaca ait genel kavramları, farmasotik şekline göre ilaç sınıflandırmalarını ve kullanım bilgileriyle ilgili örneklerini, vücuttaki etkisine göre veriliş yollarını ve uygulama yöntemlerini, medikal malzeme, tıbbi malzeme, pansuman malzemesine ait genel bilgileri, ilacın saklama, depolama, reçeteye göre hazırlanışı ve hastaya sunuluşuna dair bilgileri içermektedir.

Bu ders öğrencilere iş dünyasında etkili iletişim becerileri kazandırma, özgeçmiş hazırlama, gerekli mülakat tekniklerini öğrenme ve sunum becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefler. Öğrenciler, ayrıca, bu ders ile toplantı yönetimini, problem çözme becerisi kazanmayı ve araştırma bulgularını raporlama stratejilerini öğrenirler. Bu dersi alan öğrencilerin, hedef kazanımları iş yaşamında yazılı ve sözlü olarak A2-B1 düzeyinde kullanabilmeleri hedeflenir.

Zorunlu

Dilin Tanımı Ve Önemi. Dilin Oluşumu, Dünya Dilleri, Türkçe`nin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri. Türkçe`nin Ses Bilgisi, Türkçe`deki Ses Olayları (Ünlü Düşmesi, Ünlü Türemesi, Ünsüz Düşmesi, Ünsüz Türemesi, Benzeşme). Yazım (İmlâ) Kuralları. Noktalama İşaretleri. Türkçe`de Vurgu. Türkçe`nin Çekim Ekleri. Türkçe`de Yeni Kelime Yapma Yolları, İsimden İsim Yapma Ekleri, İsimden Fiil Yapma Ekleri. Fiilden İsim Yapma Ekleri, Fiilden Fiil Yapma Ekleri. Kelime Grupları. Cümle Bilgisi, Cümlenin Ögeleri, Anlamlarına Göre Cümleler, Yapılarına Göre Cümleler, Yükleminin Türüne Göre Cümleler, Yükleminin Anlamına Göre Cümleler. Anlatım Yolları Ve Sözlü Anlatım Türleri. Yazılı Anlatım Türleri. Edebî Türler, Atasözleri, Deyim Ve İkilemeler.

Zorunlu

I.Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Anlaşması, Mustafa Kemal Paşa’nın Hayatına Genel Bir Bakış, Cemiyetler ve Faaliyetleri, Mustafa Kemal Paşanın Samsun’a çıkışı, Kongreler, Meclis-i Mebusan’ın Toplanması ve Misak-ı Milli, TMMM’nin Açılması, Sakarya Zaferine Kadar Milli Mücadele. Sakarya Zaferi, Milli Mücadele’nin Mali Kaynakları, Büyük Taarruz, Mudanya Mütarekesi, Saltanatın Kaldırılması, Lozan Antlaşma ve ardından Cumhuriyetin İlanı, Halifeliğin Kaldırılması, 1924 Anayasası, Çok Partili Yaşam Deneyimi, Şeyh Sait Ayaklanması, Cumhuriyete Karşı Diğer Tepkiler, Menemen Olayı, Atatürk’ün dış politika ilkeleri ve uygulamaları, hukuk, eğitim, kültür, ekonomik, sosyal ve benzeri alanlarda yapılan inkılaplar ile Atatürkçü Düşünce Sistemini oluşturan altı Atatürk İlkesi: Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve İnkılapçılık ilkeleri ile dünden bugüne Atatürkçü Düşünce Sistemi.

Zorunlu

Yönlendirilmiş çalışma teknikleri, konu araştırma, konu seçimi, alan taraması ve taslak içeriği geliştirme, içerik hazırlama, içeriğe göre alan taraması, çalışmanın yazımı, çalışmanın değerlendirilmesi, çalışmanın teslimi.

İş yeri organizasyonu, birimler arası ilişkiler, gözlem ve uygulamalar.

Sağlık Hizmetlerinde etkili iletişim kurma yeterliliği kazandırmak üzere, İletişim sürecini kavrayabilme, kişilerarası ve toplumsal iletişim kurma becerisi geliştirmek.

Seçmeli

Toplumsal yaşamı düzenleyen hukuk ve davranış kuralları, kamu hukuku ve özel hukukun kapsamı, hukukun kaynakları, hukuk kurallarının nitelikleri, yorumlanması, hukuka aykırı davranışların yaptırımı, hak çeşitleri, hakların kazanılması, kaybedilmesi, korunması, hukuki olaylar, hukuki fiiller, hukuki işlemler, gerçek ve tüzel kişiler ve kişilerin ehliyetleri konularını içermektedir.

Bu dersi alan öğrencilere toksikoloji ile ilgili genel bilgi, toksikolojinin bölümleri, toksisite mekanizmaları, genotoksisite ve immünotoksisite, sistem toksisitesi, besin zehirlenmeleri ve klinik toksisite ile ilgili bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

Seçmeli

Dersin amacı halkın sağlığına yönelik olarak, toplumdaki sağlık sorunlarını tanımak, etkileyen çevresel, sosyal ve davranışsal oluşumları kavramak, koruyucu hekimlik ilkelerini benimsemek ve bu bilgileri sağlık yönetimi uygulamalarında koordinasyonun sağlanmasında kullanma bilgi, becerisini kazandırmak, halk sağlığı yaklaşımını ve önemli çalışma alanlarını değerlendirmek ve sağlık sorunlarına halk sağlığına bakış açısı getirebilmektir.

Seçmeli

Bu ders, eczane, eczacılık ve ilaç tarihi ve deontolojisini, hekim-eczacı-hasta ve diğer sağlık personelleriyle eczane teknikerinin iletişimini, teknikerin yetki ve sorumluluk alanını, eczanenin bölümleri ve bölümler içindeki işleyişini ve uyulması gereken protokolleri içerir.

Zorunlu

Mesleki derslerin kavranması için kimyanın temel kavram ve ilkelerini öğretmek, teorik ve pratik bilgiyi bir bütün halinde vermek, öğrencilerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, öğrendikleri bilgileri deneysel olarak uygulamalarını sağlamak, kimyanın güncel hayatımızdaki önemini anlatmak, doğanın kanunlarını bu çerçevede anlamalarını sağlamak.

Zorunlu

Anatomi terminolojisi, genel tıbbi terimler, insan vücudunun anatomisi, sistemlerin fizyolojisi hakkında bilgi vermek ve pratik uygulamalar yaptırmaktır.

Zorunlu

Kariyer Planlama dersi öğrencilerin iş dünyasını, farklı sektörleri ve bu sektörlerin gereksinimlerini tanımasını sağlayarak; iş dünyasına hazırlık sürecinde kariyer planlamasının önemi hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefler. Ders, öğrencilerin, kişisel yetkinliklerini keşfetmesini ve iş dünyasının beklentilerini doğru anlamasını sağlayarak; bilgi ve becerilerini, ilgili sektörlerin gereklilikleri ile paralellik arz edecek şekilde geliştirmelerine yardımcı olur.

Zorunlu

Eczacılıkta kullanılan ölçü sistemleri, birim dönüşümleri, derişim hesaplamaları, tampon çözeltiler ve işletmelerdeki genel hesaplamalar hakkında bilgi vermek

Seçmeli

Tıbbi Malzeme, medikal ekipmanlar ve pansuman materyallerine hakim olmak, medikal malzeme ve tıbbi cihazların özelliklerini incelemek, kullanılış amacını öğrenmek

Seçmeli

Akılcı İlaç Kullanımı yönünde uygulama becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, rasyonel farmakoterapi ilkeleri ve eczacıların uygulamalardaki rolü öğretilecek, reçete örnekleri üzerinden uygulamalarla bilgi ve reçete karşılama becerisi kazandırılacaktır.

Seçmeli

Tıbbi-aromatik bitkiler ve nutrasötikler hakkında bilgi edinmek, insan sağlığı ve hastalıklardaki önemini kavramak, bitkisel ürünlerin hazırlanması ve kullanımda dikkat edilmesi gereken hususları öğrenmek.

Seçmeli

Kozmetik preparatların formül tasarımı, üretimi, kullanılabilecek bitkileri, saç ve derinin ayrıntılı anatomik ve fizyolojik yapısını öğretmek

Seçmeli

Bu ders öğrencinin engellilik kavramı ve engelli bireylerin toplum içi katılım konuları hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlamaktadır.

Seçmeli

Fotoğrafın tarihi gelişimi. Fotoğraf makinesinin doğuşu, gelişmiş bir makinenin anatomisiyle farklı özellikteki diğer makineleri tanıma. Işık ve zaman açısından fotoğrafın optik değerleri ve objektif sistemleriyle konuma göre kullanım biçimleri. Film'in doğuşu ve gelişimi. Siyah-beyaz filmden renkli filme geçiş. Negatif film ve saydam filmler. Kullanım yerlerine göre filmlerin özellikleri. Filmde uluslararası normlara göre hassaslık değerleri. Fotoğrafta ışık ve ton değerleri. Stüdyo ve dış mekan çekimleri.

Seçmeli

Bu derste, empati ve dinleme gibi etkili iletişim becerileri, sözlü ve sözsüz iletişim unsurları, sunum ve söyleşi kavramları, sözlü ve sözsüz iletişim ögeleri, etkili bir sunum hazırlamak ve söyleşi gerçekleştirmek için gerekli bilgilerin hazırlık aşamaları ve iletişim engelleri ele alınacaktır.

Seçmeli

Bu ders kapsamında kriz yönetimi, iletişim ve iletişimi yönetme işini üstlenen halkla ilişkiler perspektifinden ele alınmaktadır. Dönem boyunca iki geniş konu ele alınacaktır. Birincisi, kriz süreci, kriz sürecinde strateji, modeller ve yaklaşımlar, araştırma ve değerlendirmenin rolü ve önemini öğrencektir. Diğer ana konu kapsamında ise halkla ilişkiler İtibar yönetimi, kurumsal iletişim, sorun yönetimi, sosyal sorumluluk, medya ilişkileri gibi halkla ilişkiler uygulama alanları ile kriz yönetiminin ilişkisi incelenecektir. Ayrıca ders kapsamında örnekler üzerinden kriz yönetimi süreçleri değerlendirilecektir.

Seçmeli

Bilimsel yöntemler, bilim adamları, tarihsel dönemlerdeki bilimler konularını içermektedir.

Seçmeli

Bu ders; etik, ahlak ve din kavramlarının ilişkisi, etik ve hukuk ilişkisi, günlük yaşamda etik ikilemler: rol yapma, etik kuramlar: Kantçı etik ve Aristoteles'in etik anlayışı, etik kuramlar: faydacılık ve Platonculuk, bilişim, bilişim etiği, bilgisayar etiği ve internet etiği kavramalarını tanımlama, internet'in gelişmesiyle artan riskler ve sanal tehditler, güvenli internet kullanımı, bilişim çağının etik sorunları: fikri mülkiyet ve gizlilik, bilişim çağının etik sorunları: erişilebilirlik ve doğruluk, sanal suçlar ve hukuki düzenlemeler, bilişim teknolojileri ve meslek etiği konularını içerir.

Seçmeli

Destinasyon kavramı, Destinasyon özellikleri, Destinasyonu oluşturan unsurlar,Destinasyon yaşam eğrisi ve turizm ile ilişkisi, Turizm coğrafyası kavramı, Fiziki coğrafya ve beşeri coğrafya ile turizm ilişkisi, Tarih, kültür, şehir turizmi kavramları, Antik çağın 7 harikası, Dünyanın yeni 7 harikası, UNESCO Dünya miras listesi

Seçmeli

Bu ders, psikoloji alanı dışında eğitim alan öğrencilere psikolojiyi tanıtma amaçlı planlanmıştır. Ders, psikologların insanın düşünmesi, algılaması, öğrenmesi, davranışları, gelişimi, korku, nefret ve aşk gibi duyguları hakkında şu zamana kadar öğrendiklerini tanıtmayı amaçlar. Bu alanlardaki çalışmalar yapımızı belirlemede doğamız mı yoksa çevrenin mi etkili olduğu, hür iradenin varlığı, mantığın doğası gibi birçok insanlık tarihi için önemli tartışmaya malzeme olmuştur ve bu tartışmalar da bu ders çerçevesinde tartışılacaktır.

Seçmeli

İşletmeciliğin temel ilkeleri, İşletmenin çevresiyle ilişkisi ve sorumlulukları, İşletme türleri, işletmenin işlevleri, İşletmenin kuruluş çalışmaları, İşletmelerin kuruluş yeri seçiminde rol oynayan faktörler, İşletme büyüklüğü ve kapasite türleri, büyüklük ölçütleri.

Seçmeli

Kalite kavramı, Standart ve standardizasyon, Toplam kalite yönetimi, Ölçme, analiz, iyileştirme, Yönetim kalitesi ve standartları, ISO 9000 serisi, Çevre standartları, İş sağlığı ve güvenliği standartları, Kalite yönetim sistemi modelleri, Stratejik yönetim, Yönetime katılma, Süreç yönetimi, Kaynak yönetimi ve EFQM mükemmellik modeli, Hizmet kalitesi.

Seçmeli

Kültürel miras kapsamındaki kaynakların araştırılması, korunması, tanıtımı ve yönetilmesi; uluslararası ve ulusal kurumlar, yasalar ve kararlar; kültürel mirasın tanımlanması ve yönetimi ile ilgili kuramsal ve yöntemsel yaklaşımlar; kültürel miras ile kültür ekonomisi-endüstrisi ilişkisi

Seçmeli

Madde bağımlılığının nörobiyolojisini öğrenmeleri, bağımlılık tiplerinin sınıflandırabilmeleri ve genel özellikleri konusunda bilgi sahibi olmaları, maddelerin bağımlılık yapma potansiyellerinin saptanma yöntemleri, bağımlı kişilerin özellikleri, bağımlılığın tedavi prensipleri ve bağımlılığın zararlarını öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

Seçmeli

Etik kavramı, tanımı, kökeni, etik ve ahlak ilişkisi; Ahlaki değerler, ahlaki gelişim süreci, ahlak ve meslek ahlakı; Etik kuralları; Etik toplum ilişkisi; Etik sorgulama, toplumsal yozlaşma; Etik ilkeler, etik türleri; Mesleki etik kavramı; Mesleki etik ilkeler: doğruluk, yasallık, yeterlik, güvenirlik, mesleğe bağlılık; Meslek etik kodları; İş hayatında etik ilkeler, Sosyal sorumluluk kavramı; Etik değerlere uygun davranışların sonuçları; Mesleki yozlaşma ve etik dışı davranış sonuçları.

Seçmeli

Sağlık ve sağlıkla ilişkili kavramlar (fitness, wellness); sağlığı tehdit eden durumlar; obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar açısından açısından risk faktörleri; yaşam tarzı değişiklikleri; iyilik halinin geliştirilmesi; fiziksel aktivite türleri (aerobik, kuvvetlendirme, esneklik egzersizlerinin tanımı), zihin-beden pratikleri (pilates, yoga, tai chi), sağlıklı yaşam için fiziksel aktivite reçetesi; gençlerde, yaşlılarda ve çocukluk döneminde fiziksel aktivite, ergonomi.

Seçmeli

Sanat eserlerini tarihsel süreç içinde mimari, resim, heykel, kabartma, toplumsal yapı ve tüm özellikleri ile incelemek.

Seçmeli

Sayılar: doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar, ondalık yazılış, gerçek sayılar. Oran ve orantı: Oran ve orantı problemleri. Yüzde ve faiz oranları: Ondalık sayılarla hesaplamalar, yüzde problemleri, basit faiz, bileşik faiz ve faiz problemleri.

Seçmeli

Derste, Selye'nin Genel Adaptasyon Sendromu'na ve ACT (Kabul ve Kararlılık Terapisi) yaklaşımına özel önem verilmekte ve stres yönetimine yönelik bilişsel ve davranışsal yaklaşımlar tanıtılmaktadır.

Seçmeli

Kent, Kentleşme, Uygarlık Arasındaki Bağı Vurgulamak. Kültür Kavramı Kapsamında Kent Kültürü-Mekan-İnsan İlişkisini Vurgulamak

Seçmeli

Bağımlılık ve teknoloji bağımlılığı, Teknoloji bağımlılığının düzeyleri, nedenleri, belirtileri, Teknoloji bağımlılığının iş, okul, sağlık ve ev yaşantılarına olumsuz etkileri, Teknoloji bağımlılığından kurtulmak için yapılması gerekenler.

Seçmeli

Bilim ve Araştırmayla İlgili Temel Kavramlar, Araştırma Sorununun Tanımlanması ve Denence Kurma, Nedensellik, Araştırma stratejileri, Kaynakça gösterme, APA 6.0, Ölçme, Deneysel Yöntem, Betimleme, İçerik analizi, Örneklem seçme mantığı, Parametrik testler, Parametrik olmayan testler

Seçmeli

Türkiye’de hastane öncesi acil sağlık hizmetleri, genel ilk yardım bilgileri, temel yaşam desteği ve uygulaması, kanama ve yaralanmalarda acil sağlık hizmeti, şok, koma durumunda hasta değerlendirme, kırık çıkık durumunda neler yapılacağı, yanık, zehirlenme hayvan ısırıklarında acil bakım, boğulmalarda ilk yardım, hasta taşıma teknikleri ve uygulamaları

Seçmeli

Sosyal politikanın kapsamı, hedefleri, sanayi devrimi ve sosyal politika, yoksulluk, dezavantajlı gruplar, küreselleşme, sosyal güvenlik, ayrımcılık ve sosyal dışlanma, istihdam ve işsizlik, gelir dağılımı küreselleşme, istihdam ve işsizlik meseleleri ele alınacaktır.

Seçmeli

Temel kavramlar, kuramlar, toplumsal cinsiyet ile medyanın, siyasetin, kent yapısının ve sosyal politikanın ilişkisi ile beden politikaları gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Seçmeli

İşitme engelli bireylerin kullandığı işaret dilini öğrenmek, öğretmek ve sosyal yaşam içerisinde gerektiğinde bu dili kullanma becerisi kazandırmak.

Seçmeli

Özellikle öğrencinin eğilimi olan ve ilgi duyduğu alanı ile ilişkili konulara dair ön görüşme, Hazırlanacakları seminer programında konu seçimi, Öğrencileri yönlendirme; Seçilen Konu Üzerine Çalışmalarını Sürdüren Öğrencilerin Yararlanacakları Kaynaklar, Araştırma Metodları ve Sunum Hazırlamada Kullanılan Yardımcı Malzemelerin Hazırlığı: Seminer afişi, Ses cihazları, Slayt makinesi, Perde; Sunum Aşamaları: Yazılı metin, Görsel malzemeler, Seminer kritiği ve değerlendirilmesi.

Seçmeli