Programın Amacı

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, sektörünün ihtiyaçlarına her ölçek ve çeşitlilikte cevap verecek bir eğitim ve araştırma faaliyeti yürütmeyi hedef koymuştur.

Bu hedefe dayanarak, turizm sektörünün ihtiyacı olan ileri seviyede turizm ve ağırlama hizmetleri hakkında teorik ve uygulamaya yönelik bilgi sahibi, en az bir yabancı dil bilen, otelcilik otomasyon programı kullanabilen, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilincinde, vizyonu geniş bireyler yetiştirmektir. Mezunlarımız, özellikle turizm ve ağırlama sektöründeki işletmelerde çalışma imkanı bulabilmektedirler.

AMAÇLAR

1. Turizm ve Otel İşletmeciliği programının amacı, turizm endüstrisindeki ihtiyaçlara yönelik, 21.yy. mesleki yeterliliklerle gerekli teorik bilgi ve pratik becerilerle öğrencilerin donanmasını sağlamak,
2. Disiplinler arası projelerde ekip veya bireysel çalışmalarında karşılaşacağı sorunlar karşısında yaratıcı ve yenilikçi çözüm önerileri geliştirebilmesini sağlamak,
3. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli gelişim odaklı ilerlemek ve etik değerlere sahip, duyarlı, adil, insancıl, sorumluluk sahibi, girişimci bireyler olarak topluma katkı sunmalarını sağlamak,
4. Öğrencilerin edindiği teknik ve mesleki bilgiyle mezun olduktan sonra otel işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, seyahat acenteleri, rekreasyon işletmelerinde çalışmasını veya kendi işletmesini kurabilmelerini amaçlar.
 

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

  • Ekonomi ve Finans
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • İşletme
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm Rehberliği
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
  • Uluslararası İşletme Yönetimi
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Rekreasyon Yönetimi

MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI

  • Konaklama İşletmeleri
  • Yiyecek İçecek İşletmeleri
  • Havayolu Şirketleri
  • Ulaştırma Hizmetleri İşletmeleri
  • Seyahat Acentaları ve Tur operatörleri
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı
  • Catering İşletmeleri
  • Rekreasyon ve Animasyon İşletmeleri