Dersler

Yönetim Şeması, Akademik Birimler, Akademik Takvim, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ( Yapısı, Görevleri), Kütüphane Daire Başkanlığı (Yapısı, Görevleri), Kütüphanenin Sunduğu Hizmetler, Kütüphane Araştırma ve Bilgi Kaynakları, Web aracılığıyla kütüphane kataloğu tarama, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci Kulüpleri, (Yapısı, Görevleri), Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği, Yükseköğretim Kanunu Yönetmeliği, Erasmus Ofisi, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü (Yapısı ve Görevleri),


Zorunlu

İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi, Haber Grupları / Forumlar, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama, Elektronik Ticaret, Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş, İnternet Ve Kariyer, İş Görüşmesine Hazırlık, İşlem Tablosu, Formüller Ve Fonksiyonlar, Grafikler, Sunu Hazırlama, Tanıtıcı Materyal Hazırlama. Microsoft Office ve Open Office uygulamaları

Zorunlu

Kariyer Yönetimi, Zeka, Yetenek, Kişilik, SWOT Analizi, Uluslararası Değişim Programları, İletişim Becerileri, CV hazırlama, Ön Yazı Hazırlama, Sektörleri Tanıma, Girişimcilik


Zorunlu 

Adli Tıbba Giriş
Adli Tıbbın Çalışma Konuları, Tarihçesi ve Türkiyedeki yapılanması.
Ölüm nedir ?
Ölüm belirtileri
Ölüm Zamanı ve Postmortem İntervalin Belirlenmesi
Ölüm Nedeni, Orjini ve mekanizması
Ölüm Olgularında Kimliklendirme
Ölüm olgularında keşif ve otopsi
Ani beklenmedik doğal ölümler
Perinatal ve Neonatal Dönem Bebek Ölümleri
Ani Beklenmedik Çocuk Ölümlerinde Adli Tıp Yaklaşımı
Asfiksi Türleri ve Asfiksi Olgularında Ölü Muayenesi


Zorunlu

Temel anatomik kavramlar, anatomik terminoloji, anatomik düzlemler, vücut boşlukları, organ sistemleri yapı ve fonksiyonu; iskelet sistemi, kas sistemi, sinir sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, endokrin sistem, üreme sistemi, boşaltım sistemi, deri ve türevleri, duyu organları.

Zorunlu

İnsan Fizyolojisi Temel Kavramlar ve Giriş
Homeostazis
Hücre Fizyolojisi
Hücrenin Organizasyonu-Fiziksel Yapısı-İşlevsel Sistemleri
Hücrenin Çekirdek Yapısı, Özellikleri, Kısımları
Hücre Zarından Madde Taşınması
Dokular
Sinir Sistemi Fizyolojisi
İskelet ve Kas Sistemi Fizyolojisi
Duyu Sistemi Fizyolojisi
Kan Fizyolojisi
Dolaşım Sistemi Fizyolojisi
Solunum Sistemi Fizyolojisi
Boşaltım (Üriner) Sistemi Fizyolojisi
Sindirim (Gastrointestinal) Sistemi Fizyolojisi
Endokrin Sistem Fizyolojisi
Üreme Sistemi Fizyolojisi

Zorunlu

Genel Tanımlamalar ile Adli Biyoloji'ye Giriş, Biyolojik Materyal Toplama-Paketleme, Adli Seroloji, Tarama (Presumptive) Testleri, Doğrulama (Confırmatory) Testleri, DNA Replikasyonu, DNA İzolasyonu, Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR), Polimeraz Zincir Reaksiyonu Çeşitleri, Elektroforez ve Çeşitleri, DNA Parmak İzi, Mitokondriyal DNA, Y Kromozomu, X Kromozomu, Y-STR, X-STR, Mutasyon ve Çeşitleri


Seçmeli

Olay yeri incelemesine giriş, olay ve olay yeri kavramları, olay yerinde yapılması ve yapılmaması gerekenler, bulgu-delil kavramı, maddi delil kavramı, delil koruma zinciri kavramı, olay yeri inceleme metotları, çeşitli olgularda olay yeri inceleme teknikleri, vaka tartışmaları.


Seçmeli


Etik, Ahlâk, Deontoloji kavramı, etik yönetimi, etik akıl yürütme, mesleki ahlâk kuralları, tıbbi etik, malpraktis,ötenazi ve sağlık personeli-hasta hakları, tıbbi uygulamalarda uyulması gereken etik ilkeler ve olası etik problemleri içerir.

Seçmeli

Kalite kavramı, Standart ve standardizasyon, Toplam kalite yönetimi, Ölçme, analiz, iyileştirme, Yönetim kalitesi ve standartları, ISO 9000 serisi, Çevre standartları, İş sağlığı ve güvenliği standartları, Kalite yönetim sistemi modelleri, Stratejik yönetim, Yönetime katılma, Süreç yönetimi, Kaynak yönetimi ve EFQM mükemmellik modeli, Hizmet kalitesi.

Seçmeli

Girişim, girişimci, girişimcilik; Girişimci ve yönetici (profesyonel yönetici) arasındaki benzerlik ve farklar; Girişimcinin işletme başarısındaki rolü ve önemi; Girişimcilik ve küçük-orta boy işletmeciliği ön plana çıkaran eğilimler; Küreselleşme; Dünyada ve Türkiye'de girişimcilik; Girişimci ve KOBİ'lerle ilgili gelişmeler (toplam istihdamda girişimcilerin payı, girişimci sayısındaki değişim); Kadın girişimcilik; Türkiye'de girişimci adaylarına öneriler; Yenilik; Yeni fikirler ve buluşlar; Girişim riskleri; Başarılı girişimcilerden örnekler.

Seçmeli

Bu derste, empati ve dinleme gibi etkili iletişim becerileri, sözlü ve sözsüz iletişim unsurları, sunum ve söyleşi kavramları, sözlü ve sözsüz iletişim ögeleri, etkili bir sunum hazırlamak ve söyleşi gerçekleştirmek için gerekli bilgilerin hazırlık aşamaları ve iletişim engelleri ele alınacaktır.

Seçmeli

Etik ve İş etiği alanında teorik bilgilerin yanında, etik yönetimi, etik ikilemlerin çözümü, gri alanların önlenmesi, etik kod oluşturma ve uygulama, mesleki etik kodların uygulanmasına dönük alanları içerir.

Seçmeli

Hukukun tanımı, hukukun gerekliliği, toplum hayatını düzenleyen sosyal düzen kuralları, hukuk ile diğer sosyal düzen kuralları arasındaki ilişkiler ve farklar, kamu ve özel hukuk ayrımındaki kriterler, eşitlik, taraf kriterleri, kamu hukukunun dalları, kanunların tanımı, kabulü, yürürlüğe girmesi ve özellikleri.


Zorunlu

Asfiksi Türleri ve Asfiksi Olgularında Ölü Muayenesi
Yaralar
Ateşli Silah Yaralanmalarında Hekim Sorumluluğu
Trafik Kazaları ve Bilirkişilik
Adli Tıp Boyutu ile Zehirlenmeler
Alkol, Uyuşturucu, Uyarıcı ve Benzeri Madde Entoksikasyonların Adli Tıbbi Özellikleri
Adli Raporların Hazırlanmasında Temel Kurallar, Kavramlar; Hukuki ve Tıbbi Açıdan Hekim Sorumluluğu
İnsan Hakları İhlalleri


Zorunlu

Güncel Durumu ile Hukuki ve Tıbbi Açıdan Otopsi Sürecinin nasıl olacağı, otopsi kavramı, çeşitleri, ortamı, malzemeleri, süreci hakkında bilgi verilecektir.


Zorunlu

Mikroorganizmaların genel özellikleri, prokaryotik ve ökaryotik hücreler, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, mikroorganizmaların çoğalması, besiyerleri ve sterilizasyon, bakteriler, mayalar, küfler, algler, protozoalar ve virüsler, mikrobiyal metabolizma, mikrobiyal genetik, mikroorganizmalar arası iletişim ve ilişkiler, adli mikrobiyoloji


Zorunlu

Patolojiye Giriş, Hücresel zedelenme ve adaptasyon, Hücre Ölümü, İnflamasyon ve doku iyileşmesi, Hemodinamik bozukluklar, Gelişimsel ve Genetik Hastalıklar, Neoplazi, Dolaşım Sistemi Hastalıkları, Solunum Sistemi Hastalıkları, Gastrointestinal Sistem Hastalıkları, Böbrek Hastalıkları, Üreme Sistemi Hastalıkları, Endokrin Organ Hastalıkları, Deri Hastalıkları, Kemik Hastalıkları, Sinir Sistemi Hastalıkları.

Zorunlu

Türkiye de hastane öncesi acil sağlık hizmetleri Acil sağlık hizmetlerini Genel İlk yardım bilgilerini Temel yaşam desteği ve uygulamayı Kanama ve yaralanmalarda acil sağlık hizmeti ,Şok Koma durumunda hasta değerlendirmeyi,Kırık çıkık durumunda neler yapılacağını,Yanık,zehirlenme Hayvan ısırıklarında acil bakım boğulmalarda ilk yardım Hasta taşıma teknikleri ve Uygulamalarını bilir


Seçmeli

Sağlık ve sağlıkla ilişkili kavramlar; sağlığı tehdit eden durumlar; obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar açısından risk faktörleri; yaşam tarzı değişiklikleri; iyilik halinin geliştirilmesi; fiziksel aktivite türleri (aerobik, kuvvetlendirme, esneklik egzersizlerinin tanımı), zihin-beden pratikleri (pilates, yoga, tai chi), sağlıklı yaşam için fiziksel aktivite reçetesi; gençlerde, yaşlılarda ve çocukluk döneminde fiziksel aktivite, ergonomi.

Seçmeli

Sayılar: doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar, ondalık yazılış, gerçek sayılar. Oran ve orantı: Oran ve orantı problemleri. Yüzde ve faiz oranları: Ondalık sayılarla hesaplamalar, yüzde problemleri, basit faiz, bileşik faiz ve faiz problemleri.

Seçmeli

Bu ders engellilik kavramı, engellilik türleri, engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar, engelli bireylerin hakları ve toplumla bütünleşmelerinin sağlanması hakkında konuları içerir.

Seçmeli

Bu dersin amacı İngilizceye temel düzeyde bir başlangıç yapmak ve öğrencilerin günlük hayatta ve iş yaşamlarında İngilizce kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurma yeteneklerini geliştirmektir.


Zorunlu

Mikroorganizma Kavramı, Mikroorganizmaların Avantaj-Dezavantajları, Mikrobiyal Direnç, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Kavramları, Genel Esaslar ve İşlemi Etkileyen Faktörler, Tıbbi Malzemelerin Enfeksiyon Risklerine
Göre Sınıflandırılması, Temizlik Kavramı, Alet ve Malzemelerin İşleme Hazırlanması, Kontrol-Bakım-Paketleme
İşlemleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Yöntemleri, Steril Malzeme Muhafaza ve
Raf Ömrü, Merkezi Sterilizasyon
Ünitesi Kavramı.


Zorunlu

İş güvenliğinin tanımı ve tarihçesi, Kaza oluşumu ve çeşitleri, Meslek Hastalıkları ve korunma yolları, Ergonomi, Atölyede elektrikli ve elektriksiz aletlerde iş güvenliği, İş güvenliğinde Koruyucular, İlkyardım kuralları, Yangın ve Patlamalarda güvenlik önlemleri, İş Güvenliği ve işçi sağlığı mevzuatı ve İş Güvenliği Soruşturması.

Zorunlu

Otopsi tekniği ve pratiği


Zorunlu

Ölüm, ölüm çeşitleri, örnekleme teknikleri, kimliklendirme, ölüm nedeni soruşturma ve araştırma, ölüm sonrası zamanın geçişi belirleme, delil toplama, histopatolojik inceleme için organ ve doku örneği alma, toksikolojik inceleme için organ ve doku örneği alma, toksikolojik inceleme için organ ve doku örneği alma, toksikolojik ve histopatolojik inceleme için vücut sıvılarından örnek alma, alınan postmortem dokuların tespiti, alınan örneklerin laboratuara gönderilmesi, depolama.


Zorunlu

Adli toksikoloji ve zehirlenmenin hukuksal yönünü, maruz kalınan kimyasal maddenin doz–etki ilişkisi, kimyasal maddelerin canlılarda olumsuz etkileri, adli toksikolojide postmortem toksikoloji, madde analizleri ile uyuşturucu ve ilaç analizleri incelenmektedir.
Seçmeli

Adli toksikoloji ve zehirlenmenin hukuksal yönünü, maruz kalınan kimyasal maddenin doz–etki ilişkisi, kimyasal maddelerin canlılarda olumsuz etkileri, adli toksikolojide postmortem toksikoloji, madde analizleri ile uyuşturucu ve ilaç analizleri incelenmektedir.

Seçmeli

Adli Tıp, Ölüm, Olay Yeri İnceleme, Otopsi, Adli Rapor Düzenleme, Ceza Muhakemeleri Kanunu, Vaka Tartışması

Seçmeli


Bilim ve Araştırmayla İlgili Temel Kavramlar, Araştırma Sorununun Tanımlanması ve Denence Kurma, Nedensellik, Araştırma stratejileri, Kaynakça gösterme, APA 6.0, Ölçme, Deneysel Yöntem, Betimleme, İçerik analizi, Örneklem seçme mantığı, Parametrik testler, Parametrik olmayan testler
Seçmeli

Iletisim kavrami, iletisim süreci, sözel iletisim, sözsüz iletisim, bireylerarasi iletisim, grup iletisimi, örgüt içi iletisim, kitle iletisimi, çevrimiçi iletisim, kültürlerarasi iletişim.

Seçmeli

Kültürel miras kapsamındaki kaynakların araştırılması, korunması, tanıtımı ve yönetilmesi; uluslararası ve ulusal kurumlar, yasalar ve kararlar; kültürel mirasın tanımlanması ve yönetimi ile ilgili kuramsal ve yöntemsel yaklaşımlar; kültürel miras ile kültür ekonomisi-endüstrisi ilişkisi

Seçmeli

Geniş zaman, sahiplik sıfatları, var/var, bazıları/var, sıklık zarfları, geçmiş zaman, edatlar

Zorunlu

Bu programda okuyan öğrencilerin iki yıl boyunca gördükleri teorik dersleri yerinde uygulamak amacıyla gerek özel gerek kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları staj eğitimi sonunda bu eğitimle ilgili olarak hazırladıkları Staj Defteri ve Staj Raporları ile işyeri raporlarının değerlendirilmesini kapsamaktadır.

Zorunlu


Öğrenciler seçtikleri konularla ilgili, bilimsel bir projede aranan tüm niteliklere sahip bir çalışma yaparak, derledikleri kuramsal bilgileri, yaptıkları araştırmalarla ve uygulamalarla destekleyerek bir proje hazırlarlar.

Zorunlu

Türk İnkılabının Anlam ve Önemi, Yakınçağ'da Osmanlı Devleti ve Çöküş Nedenleri, Osmanlı Devleti’ni Kurtarma Çabaları; İlk Islahatlar, Nizâm-ı Cedit Islahatları, II. Mahmut Devri Islahatları, Tanzimât Dönemi, Meşrutiyet Yönetimine Geçiş; Birinci ve İkinci Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devleti’nin Son Dönemlerinde Ortaya Çıkan Düşünce Akımları, XX. Yüzyılın Başında Osmanlı Devleti’nin Girdiği Savaşlar; Trablusgarp Savaşı, Balkan, Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı, Nedenleri, Gelişmeleri ve Sonuçları, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin Savaştığı Cepheler ve Sonuçları, Osmanlı Devleti’nin Paylaşılması Hakkında Gizli Antlaşmalar, Mondros Ateşkes Antlaşması ve Tepkiler, Mustafa Kemal Paşa’nın Hayatı, İzmir’in Yunanlılar Tarafından İşgali ve İşgale Karşı Gösterilen Tepkiler, Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a Çıkışı ve Teşkilatlandırma Faaliyetler, Mustafa Kemal Paşa’nın Milli Mücadele’yi Teşkilatlandırma Çalışmaları; Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Amasya Görüşmeleri ve Protokolları, Son Osmanlı Meclisi Mebusan’ın İstanbul’da Toplanması ve Misak-ı Millî Kararları, İstanbul’un İtilaf Devletleri Tarafından İşgali ve İşgale Karşı Tepkiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da Açılması ile Aldığı İlk Kararlar ve Uygulamaları, Milli Mücadele Döneminde Başgösteren Ayaklanmalar, Türkiye’yi Paylaşma Tasarıları ve Sevr Antlaşması, Türk Kurtuluş Savaşı, Savaş Dönemi; Milli Ordunun Kuruluşu, Doğu Cephesi; Ermeni Sorunu ve Ermenilerle Yapılan Savaşlar, Güney Cephesi’nde Kuvay-i Milliye’nin Doğuşu ve Fransızlarla Yapılan Savaşlar, Batı Cephesi’nde Düzenli Ordunun Yunan Ordusuyla Yaptığı Savaşlar; I. İnönü Savaşı ve Diplomasi Alanındaki Gelişmeler, II. İnönü Savaşı, Sakarya Meydan Savaşı, Büyük Taarruz, Büyük Zafer, Siyasi Mücadele ve Barış; Mudanya Ateşkes Antlaşması, Lozan Barış Konferansı ve Barış Antlaşması, Türk İnkılabının Nitelikleri ve Hedefleri, Siyasal Alandaki İnkılaplar, İlk Anayasalar ve Anayasa Değişiklikleri, Çok Partili Döneme Geçiş Denemeleri ve İnkılaba Karşı Tepkiler, Hukuk, Eğitim ve Kültür Alanlarında Yapılan İnkılaplar, Toplumsal Alandaki Düzenlemeler, Ekonomik Alanda Gelişmeler, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası ve Gelişmeleri (1923-1932), Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası ve Gelişmeleri (1932-1938), İkinci Dünya Savaşı ve Sonrasında Türk Dış Politikası, Çok Partili Döneme Geçiş, Türk İnkılabının Temel İlkeleri.

Zorunlu

Dil Nedir?
Dilin Doğuşu ile İlgili Teoriler
Dilin “Düşünce”, “Toplum” Kavramlarıyla İlişkileri
Dilin “Kültür” ve “Tarih” Kavramlarıyla İlişkileri
Dil Türleri: Ortak Dil, Üst Dil, Geçer Dil, Argo, Jargon
Türkçenin Tarihî Gelişimi I: Orhun Türkçesi, Uygur Türkçesi
Türkçenin Tarihî Gelişimi II: Karahanlı Türkçesi, Anadolu Selçuklu Dönemi
Türkçeleri
Metin İnceleme
Türkçenin Tarihî Gelişimi III: Beylikler Dönemi Türkçesi, Osmanlı Türkçesi
Metin İnceleme
Atatürk’ün Türk Diline Yaklaşımı ve Dil Devrimi
Metin İnceleme
Ses Bilgisi I: Türkçenin Ses Özellikleri
Ses Bilgisi II: Türkçenin Diksiyon Kuralları ve Yaygın Hatalar
Ara Sınav
Yazım Kuralları: “de” / “ki” Bağlaçlarının Yazımı, Düzeltme İşaretinin Kullanımı, Birleşik Kelimelerin Yazımı
Uygulama: Gündelik Yaşamda Sıklıkla Yanlış Yazılan Kelimeler
Metin İnceleme
Noktalama İşaretleri: Virgül, Noktalı Virgül, Tırnak ve Tek Tırnak İşareti, Kesme İşareti
Metin İnceleme
Anlatım Bozuklukları
Anlatım Bozuklukları Uygulama: Günümüzde Yaygın Hatalar
Anlatım Bilgisine Giriş: Öznel ve Nesnel Anlatım
Bilimsel Yazma İlkeleri: Alıntı, Aktarma, Kaynak Gösterme, Künye Oluşturma,
Dipnot Verme, Kaynakça Düzenleme
Metin İnceleme
Paragraf ve Düşünceyi Geliştirme Yolları
Düşünsel Yazılar: Deneme, Makale, Fıkra, Eleştiri
Edebi Türler: Hikâye, Şiir ve Roman
Sözlü Anlatım ve Türleri: Mülakat, Panel, Sempozyum, Konferans, Seminer

Zorunlu

Üniversitemize kayıtlanan yeni öğrencilerimize oryantasyon programı kapsamında müfredat, işleyiş, birimler, yönetmelikler, sistem ve olanakların tanıtılması.

Seçmeli

Toplumsal yaşamı düzenleyen hukuk ve davranış kuralları, kamu hukuku ve özel hukukun kapsamı, hukukun kaynakları, hukuk kurallarının nitelikleri, yorumlanması, hukuka aykırı davranışların yaptırımı, hak çeşitleri, hakların kazanılması, kaybedilmesi, korunması, hukuki olaylar, hukuki fiiller, hukuki işlemler, gerçek ve tüzel kişiler ve kişilerin ehliyetleri konularını içermektedir.

Seçmeli

Hücre,Hucre biyolojisinde temel kimyasal kavramlar ve biyosentez,Proteinlerin temel yapı ve işlevleri,Hucrenin genetik materyali: DNA, chromosomlar ve genom,DNA replikasyonu ve tamiri ,RNA yapısı ve trankripsiyon,Genetik kod ve translasyon,Gen anlatımının kontröl mekanizmaları ve hucresel genetik anahtarlar-I,Gen anlatımının kontröl mekanizmaları ve hucresel genetik anahtarlar-II,Epigenetik ve Epigenom,Moleku ̈ler teknikler ve klinikte uygulamaları, Hu ̈cresel membranların yapısı, işlevi ve küçük moleküllerin hücre zarında taşınması,Hu ̈cre içi kompartmanlar: Organeller-I,Hu ̈cre içi kompartmanlar: Organeller-II,Hu ̈cre içi kompartmanlar: Organeller-III,Hu ̈cre içi proteinlerin taşınımı ve organeller arası veziku ̈l trafiği,Endositoz, ekzositoz ve membran taşınımı,Hu ̈cresel iletişim ve sinyal yolakları -I,Hu ̈cresel iletişim ve sinyal yolakları -II, Hu ̈cre iskeleti ve motor proteinler,Hu ̈creler arası bağlantılar, hu ̈cre tutunması ve hu ̈cre dışı matris,Hu ̈cre döngu ̈su ̈,Hücre yaşlanması ve ölümü,Gelişim biyolojisi ve organ rejenerasyonu,Kök hu ̈creler ve rejeneratif tıp,Kanser biyolojisi ve kanserin moleku ̈ler temelleri,Kansere yönelik gu ̈ncel tedavi yaklaşımları,Tıbbi genetikte temel kavramlar,Mendel ve populasyon genetiği, Otozomal Genetik hastalıkların kalıtım prensipleri,Sex kromosomlarına bağlı genetik hastalıklar,Gonozomal ve otozomal kromozom bozuklukları,Prenatal test ve genetik danışmanlık; konularını içermektedir.


Seçmeli

Adli entomolojinin tanımı, önemi ve tarihçesi, Adli entomolojide kullanılan böcek türleri, Olay yeri incelemesinde kullanılacak olan materyal ve izlenecek yollar, Adli araştırmalarda entomologların yeri ve önemi, Ceset üzerine gelen böcek gruplarının sırası ile cesedin ölüm zamanı ve yerini böcekler sayesindeki tespiti, Adli entomolojide kullanılan böceklerin yetiştirilmesi.

Seçmeli

Bilginin elde edilmesi, tasnifi, kaydedilmesi, sınıflanması, gruplandırılması, kullanmaya hazır hale getirilmesi, bilgi, belge ve evrak yönetimi ile dosyalama ve arşivleme teknikleri dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Seçmeli

Sağlık Hizmetlerinde etkili iletişim kurma yeterliliği kazandırmak üzere, İletişim sürecini kavrayabilme, kişilerarası ve toplumsal iletişim kurma becerisi geliştirmek.

Seçmeli